20
APR
2012

Tevreden met meer concurrentie op energiemarkt

comment : Off

Minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte neemt er akte van dat nu ook Electrabel bekend gemaakt heeft dat ze zich aan de wet houden en zijn prijsverhogingen van 1 april zal intrekken. “Maar belangrijker dan dat is dat de energiemarkt nu eindelijk in beweging is”.

 

Op een persconferentie maakte Electrabel bekend dat het afziet van zijn eerder aangekondigde prijsverhogingen en voor klanten met een vast contract de prijs laat dalen.

 

Maar vooral de afschaffing van de opzegvergoeding is belangrijk. Het geeft gezinnen en bedrijven de kans te kiezen voor die leveranciers die het best bij hun budget passen.

 

Minister van consumenten Johan Vande Lanotte. “De hele discussie rond de energieprijzen heeft gezorgd voor meer concurrentie op de energiemarkt. Ik denk dat we erin geslaagd zijn om de klanten wakker te schudden, en voor het eerst begint de markt open te breken. Kritisch vergelijken van de verschillende energieprijzen is de beste besparing en steeds meer mensen hebben dat door.”

Bron: http://www.samenaanhetwerk.be/article/87/tevreden-met-meer-concurrentie-op-energiemarkt/